PASJA HRANA - Široka ponudba kakovostne pasje hrane različnih vrst in okusov.

Pasja hrana za vaše male ljubljenške. Smo malo podjetje za velike pasje ljubitelje, pri nas lahko kupite pasjo hrano razlčnih blagovnih znamk vrhunske kakovosti.

PASJA-HRANA

PASJA-HRANAPASJA-HRANA


TRGOVINA

BARKING HEADSMONGE DOGGEMON DOGOASYFITMINTrOP


Suha hrana za vaše pse

Največja izbira kvalitetne in ugodne suhe hrane za pse - briketi in hladno stiskana hrana! Tudi za občutljive pse in pse alergike. Hrana za pse je en največjih dejavnikov zdravega in dolgega življenja vašega psa. Suha hrana oziroma pasji briketi so enostaven način hranjenja, ki vašemu psu vsak dan zagotavlja popoln in uravnotežen obrok, hkrati vas pa ne skrbi, da bi mu karkoli primanjkovalo.

.
PASJA-HRANAPASJA-HRANA


EKOLOŠKO PAKIRANJE


DRUŽINSKI ČLAN


PRIJAZNO PREBAVI


ZA PLANET

Brezplačna dostava pri naročilu nad 200.00 €


Kakovostna pasja hrana za mladičke, aktivne in starajoče pse . Brez žitaric , suha hrana,najboljše kvalkitete in priznanih proizvajalcev. Da vam ne bo potrebno iskati med stotinami hran za pse, smo za vas naredili izbor najbolj kvalitetnih hran za vaše pse.

Vsa pasja hrana ni primerna za vse pse. Vsi psi ne uživajo enake pasje hrane. Ko mladiček raste potrebuje različne sestavine, ki ustrezajo njegovim potrebam.

5 DEJAVNIKOV, KI JIH JE DOBRO UPOŠTEVATI PRI IZBIRI HRANE ZA PSE
Vaš štirinožni prijatelj vas konstantno nagrajuje na več načinov. Pokažite svojo hvaležnost in svojega kosmatega prijatelja nagradite z pasjo hrano in dobrotami, po katerih najbolj hrepeni.

Zagotavljanje uravnotežene pasje prehrane je ključnega pomena za ohranjanje dobrega zdravja in počutja psa.

Nasa Spletna trgovina ponuja široko paleto vrhunske hrane za pse in okusnih priboljškov. Razumemo pomembno vlogo, ki jo ima hrana za pse, zato imamo v ponudbi le najboljšo. Večino hranilnih snovi, ki jo vaš pes potrebuje, da ostane močan in zdrav, izvira iz pasje hrane, ki jo zaužije.

Pri izbiri najboljše pasje hrane je treba upoštevati številne dejavnike, na primer velikost pasme in življenjsko dobo. Vsa pasja hrana ni primerna za vse pse. Vsi psi ne uživajo enake pasje hrane. Ko mladiček raste potrebuje različne sestavine, ki ustrezajo njegovim prehranskim potrebam.

Na trgu se zadnja leta pojavlja vse več različnih proizvajalcev briketiranih in mokrih hran za pse.

Kot lastnik (ali pa bodoči lastnik) psa ste se verjetno že znašli pred dilemo, kako izbrati primerno hrano za vašega ljubljenčka. Na kratko smo povzeli nekaj dejavnikov, ki jih je dobro upoštevati pri izbiri pasje hrane.

Upoštevajte starost
Pri izbiri hrane je ena ključnih lastnosti, ki jih morate upoštevati, starost vašega psa. Hrana za mladičke in odraščajoče pse se po sestavinah razlikuje od hrane za odrasle ter hrane za starejše pse. Pri mladičkih je še posebno pomembno, da hrana vsebuje uravnotežen delež kalcija in fosforja, saj napačno razmerje lahko privede do motenj v razvoju gibalnega aparata psa. To razmerje naj bi bilo nekje Ca:P=1,4 do 1,6:1 do 1,2. Zelo priporočljivo je tudi, da hrana za mladičke vsebuje hondroitin in glukozamin, ki pomembno prispevata k pravilnemu razvoju mladičkovega organizma, predvsem sklepov in vezivnih tkiv.

Hrana za starejše pse oziroma ‘seniorčke’ je prav tako posebej prilagojena potrebam organizma starejšega psa. Pogosto vsebuje dodatke za podporo sklepom (hondoitin, glukozamin,…), pomembno pa je tudi, da je lahko prebavljiva, saj je pri starejših psih prebava nekoliko upočasnjena. Če vsebuje L-karnitin še toliko boljše, saj le ta podpira delovanje srca. Starejši psi se običajno tudi manj gibajo, zato je pomembno, da hrana ni preveč kalorična ter ne vsebuje preveč maščob, hkrati pa zagotovi vsa potrebna hranila, vitamine in minerale.

Velikost psa in/ali pasma
Večina proizvajalcev pasje hrane ponuja izdelke za različne velikosti psov. Zakaj je to pomembno? Manjše pasme denimo potrebujejo prilagojeno velikost briketov za lažje uživanje. Večje pasme zaradi večje obremenitve sklepov potrebujejo dodatke za njihovo optimalno delovanje. Nekoliko se razlikuje tudi razmerje določenih hranil v hranah. Če je naš pes pasemski, pri izbiri upoštevajmo tudi njegovo pasmo. Angleški buldog je res da srednje velikosti, je pa grajen kot veliki psi in zato potrebuje tudi takšno prehrano.

Kako aktiven je vaš pes
Je vaš pes povprečno aktiven, se profesionalno udejstvuje na fizično zahtevnejših pasjih tekmovanjih ali pa je manj aktiven? Hrana naj bo prilagojena potrebam vašega psa. Psi ki so dnevno fizično zelo aktivni potrebujejo hrano z večjim deležem beljakovin in maščob ter bogato vsebnost vitaminov in mineralov, da se njihov organizem lažje regenerira. Prednost predstavlja tudi, če hrana vsebuje dodatke za sklepe kot so hondroitin in glukozamin, ali pa na primer L-karnitin, ki podpira delovanje srca. Pri manj aktivnih psih je še posebno pomembno, da hrana ne vsebuje preveč maščob ter da je manj kalorična in tako preprečuje nabiranje odvečnih kilogramov.

Je vaš pes aktiven plemenjak ali plemenka?
Aktivni plemenjaki in plemenke imajo prav tako kakor športno aktivni psi povečane potrebe po določenih hranilih. Plemenjaki predvsem potrebujejo dovolj kalorično hrano s kvalitetnim virom beljakovin, da jim pomaga pri regeneraciji. Za plemenske psice je pomembno, da so v dobri psihofizični kondiciji, k čemur pripomore kvalitetna splošna prehrana v času pred paritvijo. Med brejostjo in dojenjem pa je priporočljivo izbrati ustrezno hrano, prilagojeno njihovim spremenjenim potrebam.

Posebne potrebe psa
Pri izbiri hrane upoštevajte tudi morebitne posebne potrebe vašega psa. Je vaš pes občutljiv na žitarice? Izberite takšno hrano, ki ne vsebuje žit. Za vse pse, ki so preobčutljivi na beljakovine določene vrste mesa, poiščite monoproteinsko hrano, ki vsebuje druge vrste beljakovin. Pri neješčih psih se pogosto dobro obnese hrana z višjim deležem svežega mesa in dodanimi zelišči, zelenjavo in/ali sadjem, ki izboljšajo okus.

Pomembno je, da za svojega psa izberete takšno hrano, ki mu bo všeč, hkrati pa bo njegovemu organizmu nudila vsa potrebna hranila. Ni vsaka hrana najboljša za vsakega psa, zato je včasih potrebno preizkusiti nekaj različnih vrst hrane, da najdemo tisto pravo. Vsekakor pa se splača v to vložiti nekaj truda, saj kvalitetna hrana pozitivno vpliva na kvaliteto in dolžino pasjega življenja.

Hrana za pse – izbira najboljše vrste za vašega ljubljenčka
Ko določite najprimernejšo velikost pasme in življenjsko dobo vašega mladiča, boste morali določiti vrsto pasje hrane, ki bo najbolj primerna zanj. Pri 4tacah je na voljo suha in mokra hrana za pse. Izbirajte med priljubljenimi okusi hrane za pse proizvajalcev Monge, Special Dog, Gemon, Oasy, Barking Heads, Taste of the Wild in drugih.

Mokra pasja hrana
Če vas pes ni izbirčen jedec, je modra najboljša izbira prav mokra hrana za pse. Odvečna vlaga pomaga pri prebavi, recepti pa vsebujejo podobne sestavine, ki jih najdemo tudi v drugih vrstah hrane za pse.

Suha hrana za pse
Zagotovite svojim kosmatincem suho pasjo hrano, ki jo potrebujejo. Suha pasja hrana je velikokrat najljubša izbira lastnikov psov, ker ne zahteva hlajenja. Najdemo jo v različnih formulah, kot so brez zrn, z omejenimi sestavinami, veliko beljakovinami in drugimi možnostmi, ki najbolj ustrezajo vašemu ljubljenčku.

Suha ali mokra hrana za pse? Naj vam pomagamo pri pravilni izbiri!
Ponudba pasje hrane, ki je danes na voljo, je večja kot kdaj koli prej, kar pomeni, da na trgu obstaja popolna hrana za pse prav za vsakega psa.
Suha hrana za pse je na voljo v enotnih kosih ali v mešanici različnih delov, pri čemer so pelete, piškoti in drobci enakomerne mešanice suhe hrane in kosmičev. Suha pasja hrana vsebuje široko paleto sestavin, bogatih s hranili. Ta nizka vsebnost vlage zagotavlja, da je lahko suha hrana za pse obstojno dlje časa. Suha hrana za pse je na splošno bolj energijsko gosta kot enaka količina mokre pasje hrane, kar pomeni, da jo lahko hranite v manjših količinah.

Pri odstranjevanju zobnih oblog prav tako pomaga suha pasja hrana, ki zaradi svoje trde konsistence odlično očisti zobe vašega psa.
Če psa hranite samo s suho pasjo hrano, morate biti prepričani, da vaš pes zaužije dovolj tekočine na druge načine.

Kako izbrati hrano za pse?
Najprej razmislite o starosti, velikosti in nivoju vsakodnevne telesne aktivnosti vašega psa. Če je mladič (2-12 mesecev), izberite hrano z nazivom ‘Puppy’ ali ‘Junior’, saj to pomeni, da je prilagojena odraščajočemu mladičku. Za odraslega psa izberite hrano ‘Adult’, v kolikor pa je vaš kuža starejši od 7 let, se lahko odločite za hrano ‘Senior‘.
Za psa velike rasti izberite hrano z oznako ‘Maxi’, ‘Large’, ‘Giant’, ‘XL’ in podobne. Srednje velikim psom je namenjena hrana z oznako ‘Medium’, majhnim pa ‘Small’ ali ‘Mini’. Obstajajo tudi hrane, ki so primerne za vse velikosti psov, tako imenovane ‘All breeds’.

Kaj je monoproteinska hrana za pse?
Oznaka ‘monoproteinska’ pomeni, da hrana vsebuje izključno en vir beljakovin živalskega izvora oziroma meso ene vrste.
Mono = en, sam, Protein = beljakovina
Hrana z oznako ‘monoprotein’ ali ‘monoproteinska’ garantira, da vsebuje izključno beljakovine, pridobljene iz ene vrste mesa. Primerna je za pse, ki so alergični na druge vrste mesa ali pse, ki imajo na splošno bolj občutljivo prebavo. Najbolj pogosti okusi monoproteinskih hran so: jagnjetina, losos, svinjina, govedina in zajec. Najbočjše razmerje med kakovostjo in ceno vam nudita OASY jagnje, zajec losos in Monge jagnje, losos.

Kaj je grain free hrana za pse?
Grain free hrana je hrana, ki ne vsebuje žit. Vsaka hrana za pse vsebuje poleg mesa kot vira beljakovin, tudi vir ogljikovih hidratov. To so lahko žitarice (na primer pšenica) ali druge vrste žit (na primer riž).
Nekateri psi pa zaradi občutljivega prebavnega trakta ali alergije težko prebavljajo omenjene sestavine. Zanje se zato svetuje hrana, ki ne vsebuje žit, to je ‘grain free’ hrana. Ta kot vir ogljikovih hidratov namesto žit vsebuje krompir, grah, lečo, čičeriko in druge lahko prebavljive ogljikove hidrate. Ponudba Grein free hrane za pse.

Kakšne so razlike med hranami za pse?
Hrane za pse se lahko razlikujejo po vsebnosti vlage (mokra, polvlažna in suha hrana), po kvalitetnem razredu (premium, high premium, super premium in ultra premium), velikostih briketov, deležu mesa, virih beljakovin (katere vrste mesa vsebuje), virih ogljikovih hidratov (žitarice, riž, krompir,…), funkcionalnih dodatkih (izvleček juke, prebiotiki, hondroitin, glukozamin), dodanih vitaminih in mineralih, analitski sestavi (ki nam pove, kakšen je delež beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob in drugih hranil). Razlikujejo se seveda tudi po načinu priprave, ceni, dostopnosti, embalaži,…

Hrana glede na aktivnost in alergijo.
Če je vaš kuža normalno telesno aktiven ne potrebuje posebne hrane. V kolikor pa z njim trenirate fizično zahteven (pasji) šport, lahko razmislite o izbiri hrane ‘Active‘, ‘Energy’ in podobne bolj energijsko bogate hrane za pse. V kolikor pa se vaš ljubljenček giblje manj ali je nagnjen k prekomerni telesni teži, mu lahko ponudite hrano ‘light‘ z manjšo vsebnostjo maščob.
Razmislite tudi, ali ima vaš pes kakšno alergijo ali intoleranco?
Če je alergičen na določeno sestavino v hrani, preverite sestavo hrane in poiščite takšno hrano, ki ne vsebuje te sestavine. Nekatere hrane so že v osnovi namenjene psom z alergijo Monge HYPO ali FORZA10


Delite stran dogo.si - PASJA-HRANA na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani dogo.si - PASJA-HRANA, in s tem sporočamo drugim, kaj dogo.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


PASJA-HRANA - PASJA HRANA - Široka ponudba kakovostne pasje hrane različnih vrst in okusov.

dogo.si

×
d

dogo.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Preberite si pogoje poslovanja na strani dogo.si:pogoji poslovanja

Sprejemam